Ryster rattet? Så afbalancer dog dine dæk!

Ryster rattet? Så afbalancer dog dine dæk!

Når rattet ryster mere end bassen

Du oplever behov for afbalancering, fordi vægten ikke er ligeligt fordelt i hjulene. Det sker ofte pga. hjulsamlinger eller en ubalance i forhold til, at hjul og dæk ikke er lige tunge hele vejen rundt. I sådan et tilfælde vil hjulet ikke kunne rulle jævnt, og det er derfor, der opleves rystelser i bilen. Og når det sker, vil dækkene hurtigere blive skæve og nedslidte.

.

Oftest vil rystelserne vise sig i rattet og undervognen, og du vil derfor have let ved at lokalisere dit problem.

.

Har du for nyligt fået skiftet dine dæk? Det kan være, at det har været den tid på året, hvor du skulle have enten sommer- eller vinterdæk smækket på øsen, eller det kan være, at dine dæk var så nedslidte, at du var nødsaget til at investere i nogle nye. Uanset hvad grunden har været, og hvilken situation du har stået i, så bør du altid sørge for at afbalancere dine dæk, når du har skiftet dem - også selvom der ikke har været vibrationer inden afmontering.

.

Og faktisk gør det samme sig gældende, hvis bare du har fået et dæk lappet. Det hele er nemlig noget, der kan få dem ud af balance.

.

I løbet af et dæks levetid vil det også være en god idé at foretage kontrolafbalanceringer. På den måde kan du være sikker på, at du altid kan køre sikkert på vejene uden frygt for rystelser. Det anbefales at få det gjort, når du alligevel skal skifte dine dæk fx fra sommerdæk til vinterdæk eller omvendt, da de så i forvejen er afmonterede.

.

Nej, det er ikke bare gratis massage

Med den korrekte afbalancering af dæk får din bil ikke bare bedre køreegenskaber og et forbedret vejgreb, du sparer faktisk også penge, idet du ikke slider nær så meget på hverken dæk, styretøj eller ophæng.

.

Og så skal vi ikke glemme at nævne en bedre brændstoføkonomi, fordi du vil opleve optimale køreegenskaber.

.

Kontaktfladen mellem dine dæk og vejen er væsentlig for både din og dine medtrafikanters sikkerhed. Det betyder, at jo dårligere kontaktfladen er, jo dårligere er bremseegenskaberne og køreegenskaberne også.

.

Derfor er det vigtigt, at dine dæk er korrekt afbalancerede.

.

H2: Du skal jo bare have det rette udstyr

Uanset om du er privatperson eller et dækværksted, så er det vigtigt at have det rette udstyr, når du skal til at i gang med at afbalancere dine dæk og forbedre din kørekomfort, højne din sikkerhed og finde besparelser i din økonomi.

.

Og har du pladsen til det, er det intet problem at klare afbalanceringen på egen hånd som privatperson.

.

Tag et kig på…

Dunlop DWB920 er indgangsmodellen inden for hjul afbalancering, og maskinen er det oplagte valg til privatpersonen eller det lille dækværksted.

.

DWB920 er designet med fokus på simplicitet og enkel betjening. Derfor vises ubalancen som standard i intervaller af +/- 5 gram, men maskinens præcision går ned til +/- 1 gram.

.

DWB920 har seks programmer. To programmer til stålfælge, tre til alufælge og et til MC. Afbalancering af MC-hjul kræver dog et tilkøb af et MC-kit. Arbejder du meget med en bestemt størrelse hjul, kan du for effektivitetens skyld indstille maskinen til at starte op på de ønskede dimensioner på indpresning, bredde og diameter.

.

Har du brug for noget lidt mere avanceret udstyr og flere funktioner bl.a. til et større dækværksted, bør du finde en dæk afbalanceringsmaskine med monitor og masser af features.

.

Tag et kig på...

Dunlop DWB965 kommer med automatisk dataindlæsning og har smarte funktioner såsom splitvægt og hjuloptimering. Dataindlæsningen foregår ved hjælp af dataarme, der blot skal berøre fælgen.

.

Maskinen er designet med en nem brugerflade, der gør den utrolig brugervenlig. Derfor vises ubalancen som standard i intervaller af +/- 5 gram, mens maskinens præcision går helt ned til +/- 1 gram.

.

DWB965 har 7 forskellige programmer. Et program til stålfælge og seks programmer til alufælge. Maskinen kommer som standard med laser til placering af vægtklodser og til hjælp for bl.a. splitvægt-programmet.

.

Maskinens hjuloptimeringsprogram muliggør afbalancering med minimal brug af vægtklodser. Ved at analysere ubalancen i både fælg og dæk kan disse nemlig positioneres således, at deres ubalance udligner hinanden mest muligt.

.

Alle afbalanceringsmaskiner fra Cartools er naturligvis CE-godkendte.

.

Har du brug for mere overtalelse?

Vil du gerne vide mere om de mange fordele, du får med en afbalanceringsmaskine til dæk, eller er du stadig i tvivl om, hvilken type maskine du skal vælge at investere i? Så står vi altid klar med råd og vejledning for at sikre, at du får det helt rette udstyr.

.

Kontakt os på [email protected] eller mød os på Barrit Langgade 190, 7150 Barrit og lad os tage en snak om din situation.