Opgrader værkstedet med Cartools værkstedspakker

Opgrader værkstedet med Cartools værkstedspakker

I dette blogindlæg kigger vi på, hvordan du kan opgradere dit værksted med kompressor, lift, dækmaskine og afbalanceringsmaskine, samt hvordan du vælger de rette maskiner i forhold til dine behov. Vælger du samtidig at købe en værkstedspakke med 2,3 eller 4 maskiner, er der masser af penge at spare på dit køb! Du kan tilgå vores værkstedspakke produkter lige her.

En effektiv kompressor er uundværlig 

Et værksted er ikke et rigtigt værksted uden en luftkompressor. Skal du have luft i dækkene på bilen, eller skal du have gang i slagnøglen – ja, så er kompressoren helt uundværlig. Kompressoren kan dog også anvendes til mere dagligdags gøremål for eksempel til rengøring, hvor kompressoren er genial til at blæse støv og skidt væk. Med andre ord er en kompressor lidt af et universalværktøj, som du kan have masser af glæde af på hobbyværkstedet, men som også er helt uundværlig på det professionelle værksted.

Udbuddet af kompressorer er dog stort, og det kan være vanskeligt at vide, hvad du lige skal kigge efter.  Hvordan vælger du for eksempel den rette kompressor, som både lever op til dine krav, og som samtidig er et kvalitetsprodukt, der holder i mange år? Se vores udvalg af kompressorer lige her.

Disse ting bør du overveje før du køber en kompressor

Når du skal købe en kompressor, skal du først og fremmest gøre op med dig selv, hvad du skal bruge kompressoren til. Driver du en virksomhed, hvor du skal bruge din kompressor i erhvervsmæssigt øjemed dagligt?

Har du et stort behov for trykluft, er det vigtigt, at motoren og tanken på kompressoren er stor nok. En stor motor gør, at kompressoren hurtigt kan fylde tanken med luft. En stor tank betyder samtidig, at motoren ikke skal stå og arbejde så tit for at fylde kompressorens tank op med luft. Skal du have tilsluttet værktøj til din kompressor, er dette ofte luftkrævende, hvorfor det er vigtigt at have tilstrækkelig kapacitet i forhold til motor og tank.  

Effektiviteten af dit luftværkstøj er nemlig afhængig af, at du har en kompressor, der har power nok til at drive værktøjet. Vi anbefaler, at du køber en kompressor med en ydeevne på mindst 300-350 liter i minuttet, såfremt du har behov for at tilslutte værktøj til din kompressor, som du skal bruge i længere tid ad gangen. Er dit behov ikke helt så stort, kan du godt nøjes med en kompressor med en mindre tank. Til de større opgaver anbefales desuden en kompressor, der kører med 400 volt spænding.

Et tredje forhold, der også er værd at overveje, er kompressorens mobilitet. Skal du bruge kompressoren andre steder end på værkstedet, er det en god idé, at kompressoren er mobil og let at flytte rundt med.

3 kompressorer der matcher forskellige behov

Hos Cartools er vi eksperter, når det gælder professionelle kompressorer til værkstedet. Vi forhandler Stenhøj-kompressorer. Stenhøj har mange års erfaring i at producere kompressorer til værksteder og hobbyværksteder. De har produceret kompressorer siden 1930. Her er tale om kompressorer af høj kvalitet, der både leverer høj ydelse, og som holder i mange år. Du kan sikkert godt finde billigere kompressorer på markedet, men vil du have kvalitet, er Stenhøj det helt rette valg. Vi har udvalgt 3 modeller, der egner sig fortrinligt til at dække 3 forskellige behov for trykluft:

 • Kompressoren til det mellemstore værksted eller den mindre virksomhed

GS50 er en meget kraftig kompressor, der egner sig perfekt til det mellemstore værksted eller den mindre produktionsvirksomhed. Her får du en stempelkompressor med en kraftig motor på 5,5 KW og 7,5 hk. Denne kompressor har hele to tanke på 90 liter, hvilket giver 640 liter i minuttet. Det betyder, at du kan bruge kompressoren i lange perioder uden at løbe tør for luft. 

 

 • Den perfekte hobby kompressor til det lille værksted

Har du et mindre værksted, hvor der er et periodisk behov for trykluft, er GS25 perfekt. Her får du en stærk, oliesmurt stempelkompressor med en kraftig motor på 4 KW og 5,5 hk samt en tankstørrelse på 90 liter. Det betyder, at du får en effektiv ydelse på hele 455 liter i minuttet.  Kompressoren er i øvrigt udstyret med hjul, så du har mulighed for let at flytte rundt med den, hvis du har behov for dette.

 

 • Kraftig og mobil hobby kompressor til hjemmeværkstedet

Den sidste model, vi skal kigge på, er en oliefri kompressor fra Stenhøj - model OF500. At modellen er olie-fri betyder, at du aldrig skal tænke på at påfylde olie på kompressoren. Kompressoren har en tank på 20 liter og en ydeevne på 322 liter i minuttet. Motoren er på 1,8 KW og 2.5 HK. Kompressoren er designet i en sækkevognsmodel, hvilket betyder, at den er utrolig nem at flytte rundt med. OF500 er desuden udstyret med manometer og udtag på plade oppe i arbejdshøjde. Skal du bruge en kraftig kompressor til hobyværkstedet, og har du brug for at kunne bruge kompressoren andre steder end kun på værkstedet, er OF500 et rigtig godt valg.

For at udnytte de mange muligheder, du har med en kompressor, skal du selvfølgelig have det rigtige tilbehør. Hos Cartools.dk kan du også købe slagnøgler, pumpenippel og pumpeur til kompressoren, så den er klar til at tage i brug med det samme på værkstedet. 

En autolift er standardudstyr på ethvert autoværksted

Et autovæksted er ikke et rigtigt autoværksted uden en billift. Billiften giver dig mulighed for at få køretøjet op i en ordentlig arbejdshøjde, så du kan servicere og arbejde grundigt på køretøjets undervogn. Liften er derfor vigtig for enhver veludrustet mekaniker, uanset om du er hobbymekaniker eller professionel.  Autoliften giver dig de bedste forudsætninger, uanset om du skal servicere, reparere eller istandsætte biler eller motorcykler. Hos Cartools har vi samlet et stort udvalg af professionelle lifte til værkstedet. Lad os tage et kig på nogle af vores mest populære modeller:

 

 • Liften til det professionelle autoværksted

Driver du et professionelt eller semi-professionelt værksted, bør du tage et kig på Dunlop DL445WA. Her får du en 4-søjlet billift med en stor løftekapacitet på hele 4,5 ton. Udover den store løftekapacitet, kan du komme op i en løftehøjde på 180 cm. Autoliften leveres med opkørsels-rampe, og det er muligt at justere kørebanerne i forhold til køretøjets størrelse. Du kan med fordele tilkøbe en Dunlop DJBA2 donkraft til liften.

 

 • Liften til det semi-professionelle værksted

Kan mindre også gøre det, er en 2-søjlet lift perfekt til det mindre autoværksted. DL240/3 fra Dunlop er en meget stabil 2-søjlet lift, der kan løfte op til 4 ton og har en løftehøjde på hele 180 cm, med tredelte løftearme bag, der sørger for at du kan ramme løftepunkterne på næsten alle biler.

 

 • En rigtig god lift til hobbyværkstedet

Har du et minde hobbyværksted, og vil du gerne have en prisbillig lift, der har de samme fordele som den 4-søjlede lift, er sakseliften fra Dunlop (model DSL35M) måske lige den lift, der passer til dit behov. Sakseløfteren leveres med 4 solide gummiklodser til at sætte under bilens løftepunkter. Med DSLM35M kan du løfte op til 3,5 tons i en højde på 940 cm. Både liften og styrepulten er monteret med hjul, så den er nem at flytte rundt med. Her er tale om en rigtig god sakselift, der kan anvendes både som klargøringslift og motorcykellift.  

Dækskifte klares nemt med en dækmaskine

Når kalenderen skifter fra sommer til efterår, er det tid til at montere vinterdækkene. Det samme gør sig gældende, når det igen bliver sommer, og alufælgene skal monteres med sommerdæk. Dækmaskinen er standardudstyr i alle dækcentre og langt de fleste autoværksteder. En dækmaskine betyder nemlig, at dækskiftet går som en leg. Dæk og fælge monteres hurtigt og effektivt. Derfor er en dækmaskine også et vigtigt redskab – uanset om du har et professionelt autoværksted eller et hobbyværksted. Se vores udvalg her, og tag et kig på disse modeller:

 • Fuldautomatisk dækmaskine til dig der vil have det allerbedste

Vores topmodel, når det gælder dækmaskiner, er Dunlop DTM285HD. Med denne dækmaskine får du en fuldautomatisk dækskifter, der kan klare dækskifte på fælge op til 26 tommer. Maskinen har to hastigheder på drejebordet og en ekstra stærk fritrykker, der trykker med ikke mindre end 2.800 kg. Her er tale om en virkelig solid og stærk maskine, der er designet til hårdt brug, med mulighed for tilkøb af hjælpearmen ART390, der gør dækskiftet endnu nemmere og hurtigere.

 

 • Den perfekte dækmaskine til hobbyværstedet

Dunlop DTM810 er kendetegnet ved at være nem at bruge. Derudover fylder den ikke meget på værkstedet. Denne semiautomatiske dækskifter kan håndtere fælge på op til 21 tommer.

 

 • Dækmaskiner til specialdæk

Har du behov for at skifte hjul på lastbiler, er det ikke et problem med Dunlop DTM588. Denne maskine er udviklet til at klare dækskifte på lastbiler og håndterer nemt lastvognshjul på 26 tommer. Skal du skifte dæk på landbrugsmaskiner, er det Dunlop DTM590, du skal have fat i. Med denne dækmaskine kan du skifte dæk på hjul op til hele 56 tommer.

Afbalancering af hjul – få udstyret i orden

Når dækskiftet er klaret, er det vigtigt at få afbalanceret hjulene. Er hjulene på køretøjet ikke ordentligt i balance, vil du fornemme, at rattet ryster, når du kører i din bil. Hjul, der ikke er ordentligt afbalancerede, gør, at bilen har dårligere køreegenskaber, og det er ikke en optimal situation – derfor er det essentielt, at hjulene er afbalanceret korrekt. Hvis du laver dækskift på dit værksted, bør du derfor også have en afbalanceringsmaskine, så du kan levere et ordentligt resultat til dig selv og dine kunder. Afbalanceringsmaskinen måler den ubalance, der måtte være på hjulet, samt hvor på hjulet der i tilfælde af ubalance skal placeres en modvægt for at korrigere denne. Vi har her samlet 3 af vores mest populære afbalanceringsmaskiner, der passer til forskellige behov:

 • Top of the line afbalanceringsmaskine

Med Dunlop DWB965 får du en afbalanceringsmaskine i første klasse. Her får du en maskine propfyldt med automatisk dataindlæsning, lækre features og intelligent styring. Maskinen er udstyret med monitor og har i alt 7 programmer. Har du behov for at afbalancere lastvognshjul, bør du kigge på Dunlop DWB953CV, der også har programmer til afbalancering af lastvognshjul.

 

 • Afbalanceringsmaskinen til det lille dækværksted

Har du ikke behov for hele udstyrspakken, når det gælder afbalancering af hjul, er Dunlop DWB920 et rigtig godt køb til en skarp pris. Det er en maskine, der er utrolig let at betjene, og som indeholder i alt 6 afbalanceringsprogrammer.

Sammensæt din egen værkstedspakke

Når du skal optimere dit værksted, er der penge at spare ved at købe flere maskiner samtidig. Hos Cartools har vi nemlig sammensat værkstedspakker, hvor vi giver særlige rabatter. Konceptet betyder, at hvis du køber to eller flere maskiner, eksempelvis dækmaskine, afbalanceringsmaskine, lift eller kompressor, får du rabat! Se vores værkstedspakker her.

Værkstedspakkerne er bygget op således, at du ved køb af

  2 maskiner sparer 5 %

  3 maskiner sparer 7,5 %

  4 maskiner sparer 10 %

VI tilbyder desuden vores erhvervskunder en meget attraktiv finansiering på køb på helt op til 100.000 kr. Du kan anvende vores låneberegner på produktsiderne til at beregne finansieringen af dine køb lige her.

Vi er klar til at rådgive dig

Har du spørgsmål til vores værkstedsmaskiner, værkstedspakkerne eller finansiering af værkstedsmaskiner, kan du altid kontakte vores dygtige team. Vi står altid klar til at besvare dine spørgsmål, og vi sætter en ære i at give dig professionel og kompetent rådgivning og vejledning. Det er vigtigt for os, at du får nøjagtig det udstyr til dit værksted, som passer til dine behov og matcher dine forventninger - tøv derfor ikke med at kontakte os her!