Billigt dækskifte? Det klarer du da selv

Billigt dækskifte? Det klarer du da selv

Så få dog de sommerdæk skiftet!

Når temperaturen falder til under 8 grader, har vinterdæk en række fordele, som hverken sommerdæk eller helårsdæk kan hamle op med. Men hvem kører også på helårsdæk?

.

Først og fremmest forbedres bilens vejgreb. Det betyder, at risikoen for udskridning begrænses samtidig med, at bilens bremselængde reduceres kraftigt. Det er især en fordel på de glatte og våde veje, der præger de kolde måneder, hvor sne, regn og slud ikke er noget særsyn.

.

Kører du fx 50 km/t med vinterdæk, vil du opleve en bremselængde på ca. 29,5 menter i glat føre, mens denne længde vil være svimlende 52,5 meter på sommerdæk. Og laves testen på en vej, der bare er våd, vil vinterdækkene også have en bremselængde, der er 30% kortere i forhold til sommerdækkene.

Netop derfor er det vigtigt, at du sørger for at køre på de rette dæk i forhold til vejret - det er nemlig kun sådan, du kan sikre dig selv og dine medtrafikanter.

Og med det sagt så skal du ikke lade dig snyde af det danske vintervejr. Der er måske kun nogle få dage om året, hvor du kan se, at der ligger sne på vejbanen, og selvom der synes at være både sigtbart og tilstrækkeligt med plusgrader, der sikrer det gode vejgreb, så er vejret snedigt.

.

Ofte kommer temperaturen nemlig under frysepunktet - især om natten - og når det kombineres med morgenrim, tåge eller blot lidt fugtighed i luften, så er den perfekte kombination for ekstremt glatte vejbaner skabt. Og det på trods af at solen står højt på himlen, og der ikke ligger hverken sne eller slud på vejene.

Ofte er det fra start-november til slut-april, at vinterdækkene skal sidde solidt placeret på bilen.

.

Nej, vinterdæk kan ikke bruges året rundt...

Når vinteren er ovre, og varmen begynder at snige sig tilbage, er det for mange bilister fristende at beholde vinterdækkene på. Men af samme grund som vinterdækkene var at anbefale om vinteren, så er sommerdækkene også klart at foretrække om sommeren.

Vi oplever hvert år et stort fokus på at få skiftet til vinterdæk, når temperaturen falder til under 8 grader, og faktisk bør der være mindst lige så meget opmærksomhed på at få skiftet tilbage til sommerdækkene - og ofte skal det ske omkring påske.
.

For det er lige så risikabelt at køre på vinterdæk om sommeren som at køre på sommerdæk om vinteren. Og den tekniske forklaring hertil er, at vinterdæk er lavet af et blødere gummi end sommerdæk. Derfor vil sommerdæk have en væsentlig kortere bremselængde på en tør vej end vinterdæk.

Derudover er bilens køreegenskaber meget bedre på sommerdæk end på vinterdæk, mens vinterdæk også er mindre stabile i kurvede sving - især hvis bilen er fuldt lastet og dermed har en øget vægt.

Og så slides sommerdæk ikke nær så hurtigt som vinterdæk. Det betyder, at du kan forlænge dine vinterdæks holdbarhed, hvis du sørger for at skifte til sommerdæk. Det er jo også en fordel for pengepungen.

Men det er også en fordel for din brændstoføkonomi. For da de bløde vinterdæk har en langt større friktion, bruger bilen mere brændstof pr. kørte kilometer i forhold til sommerdæk. Og økonomi og besparelser det er noget, alle kan forstå!

.

Hvem vil ikke gerne spare penge?

Men så er der jo også lige prisen, når det kommer til et dækskifte. Det er ikke helt gratis, og derfor leder du sikkert altid efter et godt tilbud, så du kan få de rette dæk på bilen til en rigtig god pris.

Men har du overvejet den bedste mulighed for det billigste dækskifte?

Du kan da bare gøre det selv! Det eneste, du skal bruge, er en god dækskifter, der kan gøre det meste af arbejdet for dig. Og selvom det ikke umiddelbart er et billigt dækskifte lige nu, så vil du i fremtiden opleve en større økonomisk frihed ved et dæk skifte klaret af dig selv med en god dæk maskine.

.

Tag et kig på…

Dækskifteren, Dunlop DTM810, er nem at bruge, og derfor er den perfekt til privatpersonen eller hobby-værkstedet. Den er simpel at betjene som en lettilgængelig semiautomatisk dækskifter, der med sit svingarms-design ikke optager meget plads i garagen eller på værkstedet.

Maskinen kan tage op til 21” fælge ved en indvendig opspænding. Den har en lufttilslutning på 8-10 bar, og derfor egner den sig bedst til almindelige dæk frem for bl.a. lavprofildæk og runflat-dæk, da disse modeller har meget stive dækvægge.

Dækskifteren leveres med både dækjern, sæbespand, plastbeskyttere til kløerne, plastbeskytter til afmonteringshovedet og en luftpumpepistol, der er monteret på tårnet.

.

Leder du efter noget lidt større og avanceret, finder du også dækmaskinen til det formål.

.

Tag et kig på…

Dunlop DTM285HD er en fuldautomatisk dækskifter, der kan klare op til 28” fælge, og den er derfor designet til at modstå hårdt brug på fx et dækværksted bl.a. med sin ekstra stærke fritrykker, der kan trykke med hele 2.800 kg.

Maskinen trækker automatisk afmonteringshovedet 3-5 mm tilbage og op for at passe på fælgen under afmonteringsprocessen.

Dækskifteren er udstyret med to hastigheder på drejebordet og plastbeskyttere til både drejebordet og kløerne, så du opnår de bedste forudsætninger for at passe på dine alufælge.

.

Det kan også være, at du har brug for noget, der kan håndtere lidt større og tungere køretøjer som fx lastvogne.

Tag et kig på…

Dunlop DTM588 er en hydralisk lastvognsdækskifter, og den er derfor det ideelle valg til vognmanden, der selv vil skifte sine dæk op til 26”.

Dækskifteren kræver ikke lufttilslutning, og den leveres med både en bevægelig rulleplade til placering af hjulet, et udvalg af heavy-duty dækjern til enhver opgave, et opsætningsværktøj til tubeless fælge, en pensel til dæksæbe og et klemmeværktøj til monteringsprocessen.

.

Alle dækskiftere fra Cartools er naturligvis CE-godkendte.

.

Har du brug for mere overtalelse?

Vil du gerne vide mere om de mange fordele, du får med din egen dækskifter, eller er du stadig i tvivl om, hvilken type maskine du skal vælge at investere i? Så står vi altid klar med råd og vejledning for at sikre, at du får det helt rette udstyr.

.

Kontakt os på [email protected] eller mød os på Barrit Langgade 190, 7150 Barrit og lad os tage en snak om din situation.